2021-11-04 08:29:59• hírek • közlemény

Új szolgáltatásokat nyújt a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja

Kiss Angéla, a központ vezetője
Kiss Angéla, a központ vezetője

 

Novemberrel kezdődően otthoni EKG mérést, háznál elvégzett orvosi vizsgálatot és relaxációs masszázst is biztosít ellátottai számára a Szent Hildegárda központ. 

1996-os megalapítása óta több ezer szatmárnémeti, krónikus beteg idősnek nyújtott szakszerű, szeretetteljes ápolást otthonában, valamint nélkülözhetetlen segítséget a mindennapi teendők elvégzésében a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja.


Az évek során az intézmény csapata folyamatosan reagált az ellátottak és a hozzátartozók irányából érkező javaslatokra, igényekre – állítja a központ vezetője, Kiss Angéla. Ennek köszönhető, hogy e hónappal kezdődően a házi betegápoló központ szolgáltatáspalettája három új, mobil egészségügyi szolgáltatással bővült, éspedig: otthoni EKG mérés elvégzésével, házhoz jövő orvosi vizsgálattal, valamint relaxációs masszázzsal. A hordozható EKG révén az idős már friss mérési eredménnyel mehet a szakorvoshoz, ami többszöri úttól mentesíti. A helyszínre kiszálló orvos által a beteg számára biztosított a személyes vizsgálat lehetősége ebben az időszakban is, amikor a koronavírus-járvány miatt óriási teher hárul az egészségügyi ellátórendszerre. A relaxációs masszázs hozzájárul az időskorra oly jellemző mozgásszervi fájdalmak enyhítéséhez.


A Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ munkatársai bíznak abban, hogy az új szolgáltatások révén sikerül megkönnyíteni az ellátottak mindennapjait a jelenlegi, pandémiás helyzetben, és természetesen a világjárvány utáni években is, és nyitottak arra, hogy tovább bővítsék a szocio-medikális szolgáltatások skáláját, amennyiben újabb igények jelentkeznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: